Videos By Kinematografia Shqiptare, Arti Skenik dhe Sporti - Deemotion
Cover
Avatar

Kinematografia Shqiptare, Arti Skenik dhe Sporti

Videos: 1028 & Playlists: 13

Welcome to ALBANIAN CINEMATOGRAPHY, SCENE ART & SPORTS
The right place where scene art and its disciples stand!
Movies, Theater, Documentaries, Comedy, Humor, Music
Songs Festival from TVSH event, Artist Profiles on
various fields as well as a special place from
World Cinematography (classical, Italian neorealism,
French movies, Hollywood melodrama, etc.)
Some space is dedicated to the Sports too

All Video By Kinematografia Shqiptare, Arti Skenik dhe Sporti

FILMI
56:57
FILMI "PERRALLE NGA E KALUARA" | Kinematografia, Arti Skenik - Sporti

Përrallë nga e kaluara është prodhim i Kinostudios "Shqiperia e re" në vitin 1987.
Skenari i këtij filmi është i bazuar në Novelen me të njejtin titull të Andon Zako Çajupit.

Regjia: Dhimitër Anagnosti, Skenari: Dhimitër Anagnosti,
Producent: Shqipëria e re , Muzika: Limos Dizdari.

INTERPRETOJNE
Elvira Diamanti....Marigo
Admir Sorra........Gjino
Robert Ndrenika....Vangjeli
Hajrie Rondo.......Tana
Xhevdet Ferri......Trimi
Mimika Luca........Nëna e Marigose
Xhemil Tagani......Papa Sotiri, prifti i fshatit
Mira Minga.........Kotja
Mehdi Malkaj.......Milua, budallai i fshatit
Zef Mosi...........Maliqi
Birçe Hasko........Dasmori gaztor
Aristotel Stefani..Nje nga dasmoret
Margo Arseni
Baftjar Çene
Rreth filmit
Variacion i komedisë “14 vjeç dhëndërr “ të A. Z. Çajupit. Në këtë komedi autori tregon historinë e martesës së Gjinos 14 vjeçar me Marigonë 28 vjeçare. Marigoja hakmerret me të gjithë ata që sajuan këtë martesë të pazakontë dhe më në fund fiton.

VAZHDIMI I FILMIT
51:20
VAZHDIMI I FILMIT "PERRALLE NGA E KALUARA" | Kinematografia, Arti Skenik - Sporti

VAZHDIMI
Përrallë nga e kaluara është prodhim i Kinostudios "Shqiperia e re" në vitin 1987.
Skenari i këtij filmi është i bazuar në Novelen me të njejtin titull të Andon Zako Çajupit.

Regjia: Dhimitër Anagnosti, Skenari: Dhimitër Anagnosti,
Producent: Shqipëria e re , Muzika: Limos Dizdari.

INTERPRETOJNE
Elvira Diamanti....Marigo
Admir Sorra........Gjino
Robert Ndrenika....Vangjeli
Hajrie Rondo.......Tana
Xhevdet Ferri......Trimi
Mimika Luca........Nëna e Marigose
Xhemil Tagani......Papa Sotiri, prifti i fshatit
Mira Minga.........Kotja
Mehdi Malkaj.......Milua, budallai i fshatit
Zef Mosi...........Maliqi
Birçe Hasko........Dasmori gaztor
Aristotel Stefani..Nje nga dasmoret
Margo Arseni
Baftjar Çene
Rreth filmit
Variacion i komedisë “14 vjeç dhëndërr “ të A. Z. Çajupit. Në këtë komedi autori tregon historinë e martesës së Gjinos 14 vjeçar me Marigonë 28 vjeçare. Marigoja hakmerret me të gjithë ata që sajuan këtë martesë të pazakontë dhe më në fund fiton.

VAZHDIMI I FILMIT
29:52
VAZHDIMI I FILMIT "TE SHOH NE SY" | Kinematografia, Arti Skenik - Sporti

TE SHOH NE SY
Vazhdimi i filmit televiziv i realizuar nga RTSh në vitin  1985
Skenari: Nasi Lera 
Regjisor: Mevlan Shanaj (Artist i merituar).
Kompozitor: Aleksander Lalo
Operator: pali Kuke (Artist i merituar). Operator zëri Bardhyl Xhani. Grimi Edmond Lako. Piktor Mitat Çuadari.
INTERPRETOJNE:
Arben Imami .........Gjergji Morava
Elvira Diamanti .....Diana
Sotiraq Bratko ......Nesti
Birçe Hasko .........Andrea, magazinieri
Stavri Shkurti ......Drejtori
Agim Shuke ..........z. Mina
Karafil Shena .........Shoferi
Aurela Hyseni .......llogaritarja
Gëzim Rudi ..........shoku i Gjergjit
Mimika Luca .........nena e Gjergjit
Shpresa Bërdëllima...bashkeshortja e z.Mina
si dhe P.Panajoti, I. Mato, I. Humçi, M. Muça, K. Gjonça etj.

FILMI TV.
41:33
FILMI TV. "TE SHOH NE SY" | Kinematografia, Arti Skenik - Sporti

Film artistik televiziv i realizuar nga RTSh në vitin  1985
Skenari: Nasi Lera 
Regjisor: Mevlan Shanaj (Artist i merituar).
Kompozitor: Aleksander Lalo
Operator: pali Kuke (Artist i merituar). Operator zëri Bardhyl Xhani. Grimi Edmond Lako. Piktor Mitat Çuadari.

INTERPRETOJNE:
Arben Imami .........Gjergji Morava
Elvira Diamanti .....Diana
Sotiraq Bratko ......Nesti
Birçe Hasko .........Andrea, magazinieri
Stavri Shkurti ......Drejtori
Agim Shuke ..........z. Mina
Karafil Shena .........Shoferi
Aurela Hyseni .......llogaritarja
Gëzim Rudi ..........shoku i Gjergjit
Mimika Luca .........nena e Gjergjit
Shpresa Bërdëllima...bashkeshortja e z.Mina
si dhe P.Panajoti, I. Mato, I. Humçi, M. Muça, K. Gjonça etj.

FILMI TV.
46:35
FILMI TV. "PLUMBA PERANDORIT" (Seria 1) | Kinematografia, Arti Skenik - Sporti

SERIA 1
Filmi Televiziv "Plumba perandori"
Prodhim i RadioTelevizionit Shqiptar

Plumba perandorit është një film i vitit 1980
Producent: RTSH (C) Copyright Televizioni Publik Shqiptar

Një i ri nga jugu i Shqipërisë, niset për në kryeqytet për një jetë më të mirë. Gjatë asëkohe në Tiranë pritej të vinte perandori i Italisë, dhe vendi ziente nga zhurmat e makinave ushtarake por edhe nga përgatitjet e bujshme. Ndërkohë ishte arestuar edhe i vëllai ku ekzekutohet, pasi merte pjesë në lëvizjen antifashiste. Urejtja e nxiti të merte një vendim që të qëllonte kundër perandorit.

INTERPRETOJNE:
Kastriot Çaushi......Vasil Laçi
Vangjush Furxhi......Xani
Agim Qirjaqi......
Sandër Prosi......xhaj Filipi
Liza Laska......nëna e Vasilit
Robert Ndrenika......Kozmai
Jorgaq Tushe......avotati mrojtës
Spiro Strati......Mitro
Lec Shllaku......gjykatësi italjan
Aleksandër Pogaçe
Rezarta Vinçani......vajza dhëshmitare
Ylli Demneri
Marko Bitrako
Reniz Hyka

FILMI TV.
47:14
FILMI TV. "PLUMBA PERANDORIT" (Seria 2) | Kinematografia, Arti Skenik - Sporti

SERIA 2
Filmi Televiziv "Plumba perandori"
Prodhim i RadioTelevizionit Shqiptar

Plumba perandorit është një film i vitit 1980
Producent: RTSH (C) Copyright Televizioni Publik Shqiptar

Një i ri nga jugu i Shqipërisë, niset për në kryeqytet për një jetë më të mirë. Gjatë asëkohe në Tiranë pritej të vinte perandori i Italisë, dhe vendi ziente nga zhurmat e makinave ushtarake por edhe nga përgatitjet e bujshme. Ndërkohë ishte arestuar edhe i vëllai ku ekzekutohet, pasi merte pjesë në lëvizjen antifashiste. Urejtja e nxiti të merte një vendim që të qëllonte kundër perandorit.

INTERPRETOJNE:
Kastriot Çaushi......Vasil Laçi
Vangjush Furxhi......Xani
Agim Qirjaqi......
Sandër Prosi......xhaj Filipi
Liza Laska......nëna e Vasilit
Robert Ndrenika......Kozmai
Jorgaq Tushe......avotati mrojtës
Spiro Strati......Mitro
Lec Shllaku......gjykatësi italjan
Aleksandër Pogaçe
Rezarta Vinçani......vajza dhëshmitare
Ylli Demneri
Marko Bitrako
Reniz Hyka

FILMI
39:49
FILMI "TOMKA DHE SHOKET E TIJ" | Kinematografia, Arti Skenik - Sporti

FILMI SHQIPTAR I KINOSTUDIOS "SHQIPERIA E RE"
"Tomka dhe shoket e tij"

Filmi "Tomka dhe shokët e tij" prodhim i kinostudios Shqipëria e Re i vitit 1977.

Regjisor: Xhanfize Keko,
Skenari: Nasho Jorgaqi,
Producent: Shqipëria e Re,
Muzika: Aleksandër Lalo,

Tomka është një djalë i vogël që i pëlqen të luajë me top së bashku me shokët e tij. Por fushën e futbollit e marrin nazistët që kanë hyrë në qytet. Tomka nën kujdesin e të rriturve fillon të organizojë aksione kundër kampit ushtarak që është dislokuar në fushën e tyre të dikurshme të lojës.

INTERPRETOJNE:
Sotiraq Çili
Zehrudin Dokle
Pavlina Oça
Zhelal Tafaj
Enea Zheku
Herion Mustafaraj
Genci Mosho
Artan Puto
Selma Sotirllari
Fluranc Ilia

VAZHDIMI I FILMIT
34:03
VAZHDIMI I FILMIT "TOMKA DHE SHOKET E TIJ" | Kinematografia, Arti Skenik - Sporti

(Vazhdimi i filmit)
"Tomka dhe shokët e tij" prodhim i kinostudios Shqipëria e Re i vitit 1977.

Regjisor: Xhanfize Keko,
Skenari: Nasho Jorgaqi,
Producent: Shqipëria e Re,
Muzika: Aleksandër Lalo,

Tomka është një djalë i vogël që i pëlqen të luajë me top së bashku me shokët e tij. Por fushën e futbollit e marrin nazistët që kanë hyrë në qytet. Tomka nën kujdesin e të rriturve fillon të organizojë aksione kundër kampit ushtarak që është dislokuar në fushën e tyre të dikurshme të lojës.

INTERPRETOJNE:
Sotiraq Çili
Zehrudin Dokle
Pavlina Oça
Xhelal Tafaj
Enea Zhegu
Herion Mustafaraj
Genci Mosho
Artan Puto
Selma Sotirllari
Fluranc Ilia

FILMI
44:00
FILMI "NDERGJEGJA" | Kinematografia, Arti Skenik - Sporti

Filmi "Ndërgjegja" është prodhim i vitit 1972.

Regjisor: Hysen Hakani,
Skenari: Hysen Hakani,
Producent: Shqipëria e Re,
Muzika: Limos Dizdari.

INTERPRETOJNE:
Rikard Ljarja........ Kujtimi, mekaniku
Roza Anagnosti........ Arta
Fitim Makashi........ Petro Mara, shofer
Gëzim Kame........ kolegu i Kujtimit
Petrit Llanaj........ Sekretari i organizatës
Gjon Karma........ xhaj Veliu
Lazër Vlashi......... drejtuesi i prokurorisë
Spiro Urumi........ babai i Artës
Besa Imami........ nëna e Artës
Lazër Filipi........ drejtori i ndërmarjes
në episode
Ferdinand Radi........ Kiço
Marika Kallamata....... nëna e djalit të sëmurë

Kujtimi punon si mekanik në një oficinë. Nga pakujdesia, ai le pa rregulluar frenat e një kamioni dhe i shkakton një aksident Petros, shoferit të kamionit. Petro do të ndëshkohet për pakujdesi. Kujtimin fillon ta brejë ndërgjegja, por e ka të vështirë të pranojë fajin. E dashura e tij i jep kurajë për të treguar të vërtetën. Pas kësaj ndjehet më i lehtësuar.

VAZHDIMI I FILMIT
25:55
VAZHDIMI I FILMIT "NDERGJEGJA" | Kinematografia, Arti Skenik - Sporti

(VAZHDIMI)
Filmi "Ndërgjegja" është prodhim i vitit 1972.

Regjisor: Hysen Hakani,
Skenari: Hysen Hakani,
Producent: Shqipëria e Re,
Muzika: Limos Dizdari.

INTERPRETOJNE:
Rikard Ljarja........ Kujtimi, mekaniku
Roza Anagnosti........ Arta
Fitim Makashi........ Petro Mara, shofer
Gëzim Kame........ kolegu i Kujtimit
Petrit Llanaj........ Sekretari i organizatës
Gjon Karma........ xhaj Veliu
Lazër Vlashi......... drejtuesi i prokurorisë
Spiro Urumi........ babai i Artës
Besa Imami........ nëna e Artës
Lazër Filipi........ drejtori i ndërmarjes
në episode
Ferdinand Radi........ Kiço
Marika Kallamata....... nëna e djalit të sëmurë

Kujtimi punon si mekanik në një oficinë. Nga pakujdesia, ai le pa rregulluar frenat e një kamioni dhe i shkakton një aksident Petros, shoferit të kamionit. Petro do të ndëshkohet për pakujdesi. Kujtimin fillon ta brejë ndërgjegja, por e ka të vështirë të pranojë fajin. E dashura e tij i jep kurajë për të treguar të vërtetën. Pas kësaj ndjehet më i lehtësuar.

FILMI
49:09
FILMI "SHTIGJE LUFTE" | Kinematografia, Arti Skenik - Sporti

FILMI SHQIPTAR I KINOSTUDIOS "SHQIPERIA E RE"
"Shtigje te luftes"

"Shtigje të luftës" është një film shqiptar i prodhuar në vitin 1974.

Skenari: Safet Kurti dhe Skënder Plasari
(C) Copyright: Shqipëria e Re under public domain
Muzika: Kujtim Laro.

Ngjarja zhvillohet në Luftën e Dytë Botërore. Kanani një luftëtar i famshëm në të gjithë krahinën e Pezës dhe Shabani një fshatar i vuajtur përballojnë të gjithë djegiet dhe shkatërrimet e fshatit dhe me heroizmin e tyre ngrenë popullin në një hakmarrje të madhe.
Në pah vihet lufta heroike e popullit të Pezës për liri. Figura e karaktere të veçanta e bëjnë këtë film të lehtë e të mprehtë.

INTERPRETOJNE
Timo Flloko... Kanani
Robert Ndrenika... Shabani
Ndrek Luca... Oficer ballist
Perika Gjezi... Komisari
Minella Borova... Studenti
Albert Verria... Jani Ferra
Rikard Ljarja... Rrema
Sander Prosi... Gjenerali
Guljelm Radoja... Fotografi
Niko Kanxheri... I deleguari i qarkorit
Pandi Raidhi... Babai i Shabanit
Birçe Hasko... Partizan Dulla
Elida Cangonji... Mësuesja
Florinda Manushi... E fejuara e Kananit
Liza Laska... Nëna e Rremës
Teodor Rupi...Koloneli
Zef Bushati... Kapiteni italian
Ferdinand Radi...Italiani
Mihal Stefa
Dario Llukaçi...Recepsionisti
Muharrem Shtylla
Enver Dauti...Një fshatar

VAZHDIMI I FILMIT
43:57
VAZHDIMI I FILMIT "SHTIGJE LUFTE" | Kinematografia, Arti Skenik - Sporti

FILMI SHQIPTAR I KINOSTUDIOS "SHQIPERIA E RE"
"Shtigje te luftes"

"Shtigje të luftës" është një film shqiptar i prodhuar në vitin 1974.

Skenari: Safet Kurti dhe Skënder Plasari
(C) Copyright: Shqipëria e Re under public domain
Muzika: Kujtim Laro.

Ngjarja zhvillohet në Luftën e Dytë Botërore. Kanani një luftëtar i famshëm në të gjithë krahinën e Pezës dhe Shabani një fshatar i vuajtur përballojnë të gjithë djegiet dhe shkatërrimet e fshatit dhe me heroizmin e tyre ngrenë popullin në një hakmarrje të madhe.
Në pah vihet lufta heroike e popullit të Pezës për liri. Figura e karaktere të veçanta e bëjnë këtë film të lehtë e të mprehtë.

INTERPRETOJNE
Timo Flloko... Kanani
Robert Ndrenika... Shabani
Ndrek Luca... Oficer ballist
Perika Gjezi... Komisari
Minella Borova... Studenti
Albert Verria... Jani Ferra
Rikard Ljarja... Rrema
Sander Prosi... Gjenerali
Guljelm Radoja... Fotografi
Niko Kanxheri... I deleguari i qarkorit
Pandi Raidhi... Babai i Shabanit
Birçe Hasko... Partizan Dulla
Elida Cangonji... Mësuesja
Florinda Manushi... E fejuara e Kananit
Liza Laska... Nëna e Rremës
Teodor Rupi...Koloneli
Zef Bushati... Kapiteni italian
Ferdinand Radi...Italiani
Mihal Stefa
Dario Llukaçi...Recepsionisti
Muharrem Shtylla
Enver Dauti...Një fshatar

58:53
"AGIMET E STINES SE MADHE" (S-3) | Kinematografia, Arti Skenik - Sporti

FILMI TELEVIZIV
"Agimet e stines se madhe" - Seria e 3-te
Film televiziv shqiptar me seri i realizuar nga RTSH në vitin 1981. Filmi merr shkas nga ngjarjet që ndodhën në Shqipëri pas luftës së II-të botërore. Pushteti i ri komunist duhet ti bëjë ballë reaksioni të klasave të përmbysura,të rindërtojë vendin e shkatërruar nga lufta, të bëjë reformën agrare. Lufta midis pushtetarëve të rinj dhe ish-bejlerëve, tregtarëve e borgjezëve të mëdhenj të organizuara në banda të armatosura bëhet e rreptë dhe me humbje nga të dyja palët. Është për të përmendur parabola e Latif Borës (Vangjush Furxhiu) (Artist i Popullit) që padashur vihet në shërbim të këtyre të fundit,por përfundimisht komunistët do të dalin fitimtarë.

Prodhimi (C) Copyright : RTSH, Tiranë, 1981.

S: Vath Koreshi /  R: Albert Minga / O: Bujar Kokonozi
Pi: Rexhep Aliaj  / M: Limoz Dizdari-AM-;
Z: Naum Lasku / RM : Ismail Balla / PK : Bashkim Zahaj ;
G : Edmond Lako / AR : Ilir Bega, Sefer Pema ;
AO: Ardian Paja / Pir: Skënder Batku, Luftar Brace ;
Red: Adem Avdo / Miks: Mira Lyta, Kleodora Gaxho ;
N: Pajtim Puci, Ilir Rafaeli, Nikolin Gjoni;
Teknologe : Elvira Muta, Shpresa Koci ;
Mo: Rezarta Kokalari / D: Ylli Kokona ;
Di: Ferdinand Deda –AM-

INTERPRETOJNE NE ROLE
Sulejman Pitarka...Ali beu
Stavri Shkurti.....Zalo Kapllani
Vangjush Furxhi....Latif Bora
Agim Qirjaqi.......Astriti, i dërguari i Partisë
Fane Bita..........Sulo Abazi
Jani Riza..........Bunac Saliu
Pandi Raidhi.......Sharko Sheqi
Jorgaq Tushe.......Rezbati
Gjergj Melo.......Tomorr Gjika, Sekretari i partisë
Kastriot Çaushi....Gori Muzaka
Albert Verria......Solle Lili
Hajrie Rondo.......Xifja, bashkëshortja e Bunac Saliut
Petrika Riza.......Rusta
Zhani Petro........Z. Hamdi Caka, avokati
Fadil Kujovska......Mehill Bani, tekniku i urës
Flurans Ilia.......Goni
Vladimir Muzha.....Dushan Leta
Perika Gjezi.......Skenderi, Kryetari i Pushtetit
Mario Ashiku.......Z. Maluka, avokati në Tiranë
Eduart Makri.......Aristoteli
Marta Burda........Naja, nëna e Aristotelit
Paskualina Shllaku..E fejuara e Gori Muzakës
Merkur Bozgo........Z. Ali
Eli Disho...........Fatimeja, komshia e Tomorrit
Sejfulla Myftari....Mundesi
Vangjel Grabocka....Idriz Cenko
Dhimitër Trajçe.....Demir Aga
Koço Qendro.........Aleks Lili
Lindita Sota........Bashkëshortja e Mehill Banit
Petraq Xhillari.....Mësuesi i Muzikës
Agron Musaraj.......Punonjësi i zyrës së Përmbarimit

FILMI
56:56
FILMI "NE FILLIM TE VERES" | Kinematografia, Arti Skenik - Sporti

FILMI SHQIPTAR I KINOSTUDIOS "SHQIPERIA E RE"
"Në fillim të verës" është një film i prodhuar nga Kinostudio "Shqiperia e Re" në vitin 1975.
Regjia: Gëzim Erebara
Skenari: Peçi Dado
Muzika: Kujtim Laro
(C) Copyright  / Producent: Shqipëria e Re.

Viti ‘42. Në një qytet bregdetar bëhen planet dhe penetrimet e ilegalëve për të hedhur në erë një depo ushtarake me municione. Fshatari Jaho Labi që hyn në punë si hamall dhe vajza e Riza Korrës Vera, të cilën i ati kërkon ta mbajë të mbyllur lidhën me njerëzit e lëvizjes komuniste ndërsa toger Gurabardhi që ka punuar pranë Italianëve e ndihmon të gjithë grupin të arrijë qëllimin.

INTERPRETOJNE:
Sander Prosi........Xha Jaho
Astrit Cerma........Shpetimi
Elida Cangonji........Vera
Ndrek Prela........Rizai, babai i Verës
Albert Verria........ Kaporal Pelegrini
Guljelm Radoja........ Toger Aleko Gurabardhi
Demir Hyskja........ Shoku Mali
Agim Shuke........ Sandri
Ndrek Luca........ Gjeneral Piçioni
Sheri Mita........ major Bertini
Niko Kanxheri........ Ushtar Moreti
Minella Borova........ Fumagali
Tinka Kurti........ Mamaja e Veres
Andon Qesari........ Shefi i Policisë Sekrete Fashiste
Petrika Riza........ Rrapi
Lazër Filipi........ Shaqo Bregu
Besa Imami......... Nënë Tana
Rikard Ljarja........
Mirjana Deti........
Bujar Lako........
Sotiraq Bratko........
Besim Kurti........
Merkur Bozgo........Punëtori që shënon me shenjë arkën me barut

VAZHDIMI I FILMIT
43:46
VAZHDIMI I FILMIT "NE FILLIM TE VERES" | Kinematografia, Arti Skenik - Sporti

FILMI SHQIPTAR I KINOSTUDIOS "SHQIPERIA E RE"
"Në fillim të verës" (vazhdimi) është një film i prodhuar nga Kinostudio "Shqiperia e Re" në vitin 1975.
Regjia: Gëzim Erebara
Skenari: Peçi Dado
Muzika: Kujtim Laro
(C) Copyright  / Producent: Shqipëria e Re.

Viti ‘42. Në një qytet bregdetar bëhen planet dhe penetrimet e ilegalëve për të hedhur në erë një depo ushtarake me municione. Fshatari Jaho Labi që hyn në punë si hamall dhe vajza e Riza Korrës Vera, të cilën i ati kërkon ta mbajë të mbyllur lidhën me njerëzit e lëvizjes komuniste ndërsa toger Gurabardhi që ka punuar pranë Italianëve e ndihmon të gjithë grupin të arrijë qëllimin.

INTERPRETOJNE:
Sander Prosi........Xha Jaho
Astrit Cerma........Shpetimi
Elida Cangonji........Vera
Ndrek Prela........Rizai, babai i Verës
Albert Verria........ Kaporal Pelegrini
Guljelm Radoja........ Toger Aleko Gurabardhi
Demir Hyskja........ Shoku Mali
Agim Shuke........ Sandri
Ndrek Luca........ Gjeneral Piçioni
Sheri Mita........ major Bertini
Niko Kanxheri........ Ushtar Moreti
Minella Borova........ Fumagali
Tinka Kurti........ Mamaja e Veres
Andon Qesari........ Shefi i Policisë Sekrete Fashiste
Petrika Riza........ Rrapi
Lazër Filipi........ Shaqo Bregu
Besa Imami......... Nënë Tana
Rikard Ljarja........
Mirjana Deti........
Bujar Lako........
Sotiraq Bratko........
Besim Kurti........
Merkur Bozgo........Punëtori që shënon me shenjë arkën me barut

YJE TE SKENES | VIOLETA DEDA (1953-2008) | Kinematografia, Arti Skenik - Sporti
34:39
YJE TE SKENES | VIOLETA DEDA (1953-2008) | Kinematografia, Arti Skenik - Sporti

Pjese nga rubrika dedikuar artisteve te medhenj shqiptar
"Yje te skenes" | Violeta Deda (1953-2008)

Kolazh me role te interpretuara nga aktorja ne filmat shqiptar te Kinostudios "Shqiperia e Re".
Nderim dhe respekt!

Video u mundesua nga menaxheret e vete "Kinematografia Shqiptare.

VAZHDIMI I FILMIT
57:43
VAZHDIMI I FILMIT "NGA MESI I ERRESIRES" | Kinematografia, Arti Skenik - Sporti

Vazhdim i filmit "Nga mesi i errësirës" prodhim i
Kinostudios "Shqiperia e Re" i vitit 1978

Regjisor : Kristaq Dhamo
Skenari : Vath Koreshi, Neshat Tozaj
Producent : Shqipëria e re
Muzika : Kujtim Laro

INTERPRETOJNE:
Krenar Arifi... Petriti
Perika Gjezi... Gjergji
Mirush Kabashi... Arifi
Zhani Ziçishti... Jani
Tonin Ujka... Drini
Ndrek Luca... Xha Meti
Enver Dauti... Ministër i Brendshëm
Albert Vërria... Ibishi
Reshat Arbana... Ugolini
Fitim Makashi... Togeri
Ilia Shyti... Myrdari
Liza Hajati... Gabriela
Anton Pilo
Theofil Haxhijani... Zeqo
Ferdinand Radi... Kapter Ilmiu
Petraq Xhillari... Dyqanxhiu
Anila Sula... Sabije...mikesha e Petritit

Petriti, një djalë i varfër hynë në punë si pastrues në Ministrin e brendshme fashiste, gjatë pushtimit fashist në Shqipëri. Ai njihet me Gjergjin, një ilegal i cili kërkon nga djaloshi i ri të zbulon të fshehta e tyre përmes këtyre korridoreve, dhe nënpunësve të fashizmit. Duke parë mizorinë e tyre,ai kërkon të largohet nga ai vend i cili i krijon vetën urrejtje, por Gjergji i kërkon që të vazhdojë të punojë me durim, për të arritur qëllimin e tyre. Vrasja e Gjergjit ia shton akoma më tepër errejtjen, ku bashkëpunon me pjesëtarët e grupit të Tiranës për të rrëmbyer arkiv sekret e më të rëndësishëm të ministrisë.

FILMI
56:34
FILMI "NGA MESI I ERRESIRES" | Kinematografia, Arti Skenik - Sporti

"Nga mesi i errësirës" eshte nje film prodhim i
Kinostudios "Shqiperia e Re" i vitit 1978

Regjisor : Kristaq Dhamo
Skenari : Vath Koreshi, Neshat Tozaj
Producent : Shqipëria e re
Muzika : Kujtim Laro

INTERPRETOJNE:
Krenar Arifi... Petriti
Perika Gjezi... Gjergji
Mirush Kabashi... Arifi
Zhani Ziçishti... Jani
Tonin Ujka... Drini
Ndrek Luca... Xha Meti
Enver Dauti... Ministër i Brendshëm
Albert Vërria... Ibishi
Reshat Arbana... Ugolini
Fitim Makashi... Togeri
Ilia Shyti... Myrdari
Liza Hajati... Gabriela
Anton Pilo
Theofil Haxhijani... Zeqo
Ferdinand Radi... Kapter Ilmiu
Petraq Xhillari... Dyqanxhiu
Anila Sula... Sabije...mikesha e Petritit

Petriti, një djalë i varfër hynë në punë si pastrues në Ministrin e brendshme fashiste, gjatë pushtimit fashist në Shqipëri. Ai njihet me Gjergjin, një ilegal i cili kërkon nga djaloshi i ri të zbulon të fshehta e tyre përmes këtyre korridoreve, dhe nënpunësve të fashizmit. Duke parë mizorinë e tyre,ai kërkon të largohet nga ai vend i cili i krijon vetën urrejtje, por Gjergji i kërkon që të vazhdojë të punojë me durim, për të arritur qëllimin e tyre. Vrasja e Gjergjit ia shton akoma më tepër errejtjen, ku bashkëpunon me pjesëtarët e grupit të Tiranës për të rrëmbyer arkiv sekret e më të rëndësishëm të ministrisë.

VAZHDIMI I FILMIT
34:32
VAZHDIMI I FILMIT "KOHE E LARGET" | Kinematografia, Arti Skenik - Sporti

Vazhdimi i filmit "Kohë e largët"
film i Kinostudios "Shqiperia e Re" prodhuar në vitin 1983.

Regjisor: Spartak Pecani,
Skenari: Sotir Andoni,
Kompozitor: Hajg Zaharian,
(C) Copyright Producent: Shqipëria e Re.

INTERPRETOJNE:
Ndriçim Xhepa........ Andrea Shelca, piktori
Robert Ndrenika........ Anastas Grigori
Anila Sula........ Ana, vajza e Anastasit
Demir Hyskja........ Kolin Stringari
Edmond Tare........ Bane Lica
Reshat Arbana........ Peshkopi Athanas
Mirush Kabashi........ Asketi Lithan
Në episode
Ilia Shyti........ skalitësi
Sheri Mita........ qeraxhiu i kuajve
Antoneta Papapavli........ gruaja e Kolinit
Lazër Filipi........ tregtari, zoti Haxhi
Aleksandër Pogaçe........ tregtari i qylymave

Bazuar në tregimin e Sotir Andonit “David Selenikasi”. Filmi flet për aspektet dramatike të mesjetës të personifikuara në fatin e piktorit Andrea Selenica. Ai ka një fund tragjik. Bie pre’ e pabesive të klerikëve të cilët “në emër të zotit” nuk hezitojnë të përdorin edhe helmin vetëm sepse Andrea guxoi të ngrihej kundra ligjeve të kishës.

FILMI
38:09
FILMI "KOHE E LARGET" | Kinematografia, Arti Skenik - Sporti

"Kohë e largët"
është një film i Kinostudios prodhuar në vitin 1983.

Regjisor: Spartak Pecani,
Skenari: Sotir Andoni,
Kompozitor: Hajg Zaharian,
(C) Copyright Producent: Shqipëria e Re.

INTERPRETOJNE:
Ndriçim Xhepa........ Andrea Shelca, piktori
Robert Ndrenika........ Anastas Grigori
Anila Sula........ Ana, vajza e Anastasit
Demir Hyskja........ Kolin Stringari
Edmond Tare........ Bane Lica
Reshat Arbana........ Peshkopi Athanas
Mirush Kabashi........ Asketi Lithan
Në episode
Ilia Shyti........ skalitësi
Sheri Mita........ qeraxhiu i kuajve
Antoneta Papapavli........ gruaja e Kolinit
Lazër Filipi........ tregtari, zoti Haxhi
Aleksandër Pogaçe........ tregtari i qylymave

Bazuar në tregimin e Sotir Andonit “David Selenikasi”. Filmi flet për aspektet dramatike të mesjetës të personifikuara në fatin e piktorit Andrea Selenica. Ai ka një fund tragjik. Bie pre’ e pabesive të klerikëve të cilët “në emër të zotit” nuk hezitojnë të përdorin edhe helmin vetëm sepse Andrea guxoi të ngrihej kundra ligjeve të kishës.


Next Page


© 2023 - All Rights Reserved.